Vulin: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

SRNA
Vulin: Čelično prijateljstvo Srbije i Kine

BEOGRAD- Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da srpski i kineski narod, iako su različiti u svemu, spaja ono najvažnije, a to je odluka da budu slobodni.

"Bili smo jedni uz druge kada je bilo najteže. Srbi poštuju Kinu i kineski narod ne zato što ste veliki već zato što ste izabrali da prvo budete pravedni, a onda veliki", rekao je Vulin na promociji kulturne razmjene Kine i Srbije u organizaciji Kineske medijske grupe.

Vulin je istakao da Srbi poštuju Kinu ne zbog velikog broja njenih stanovnika ili njenog bogatstva, nego zbog njene hrabrosti i zbog toga što malobrojni, ali veliki srpski narod smatra ravnopravnim i velikim, saopšteno je iz Vlade Srbije.

"Nikada nećemo zaboraviti žrtvu kineskih državljana koji su umirali zajedno sa nama tokom strašne NATO agresije, poslednjeg nekažnjenog zločina u 20. veku, a njihova žrtva je time veća što nisu morali da budu sa nama a izabrali su da dele naše najteže trenutke", poručio je Vulin.

Potpredsjednik Vlade Srbije posebno je istakao da je, u trenutku kada je EU zabranila izvoz lijekova i medicinskih sredstava, Kina poslala Srbiji prvu veliku pomoć, veću nego što bi smjela da traži i veću nego što bi bilo ko očekivao.

"Zato je naše prijateljstvo čelično, jer smo ga iskovali u vatri. Prijateljstvo naših vođa, predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga nas obavezuje da učinimo sve, baš kao i oni, da naši narodi budu bliže nego što nas geografija ili istorija čine bliskim", rekao je Vulin.

On je istakao da Srbi i Kinezi imaju jednu dragocjenu i veliku osobinu, a to je da pamte i dobro i zlo.

"I jedno i drugo hoćemo da vratimo bar duplo. Zato hvala Vam što ste danas tu. Vaša poseta je za nas veliko ohrabrenje. U svetu u kome se toliko laže o Srbima vaša kompanija daje retku priliku našem malobrojnom ali velikom narodu da kaže svoju istinu. Hvala vam, ni vi ni mi nismo sami", poručio je Vulin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana