Вучићу уручен захтјев да кинески предсједник добије бисту у Београду

Срна
Вучићу уручен захтјев да кинески предсједник добије бисту у Београду

БЕОГРАД- Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) предали су званични захтјев предсједнику Србије Александру Вучићу да Београд добије бисту предсједника Кине Си Ђинпинга како би се Србија на достојан и симболичан начин одужила народу Кине и њиховом лидеру на великој помоћи и доприносу у борби против вируса корона.

Сугерисано је да би било најбоље да биста буде постављена у Парку пријатељства на Новом Београду, недалеко од Амбасаде Кине која је бомбардована 1999. године током Нато агресије.

У образложењу се истиче да је разлог иницијативе за подизања бисте предсједнику Кине тај што је ова пријатељске земља од почетка епидемије била уз Србију.

"Кина је послала делегацију лекара на самом почетку епидемије у Србију, а из социјалистичке Кине набављене су две трећине вакцина против корона вируса којима су вакцинисани наши грађани", наведено је у образложењу.

Иницјатори су нагласили да су Кинези били најбројнији инострани гости у Србији прије епидемије, а да ће "биста само проширити интересовање грађана ове пријатељске земље за посјету Србији".

НКПЈ и СКОЈ су предали писмо и Влади Србије и градоначелнику Београда са истим захтјевом.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана