Vučiću uručen zahtjev da kineski predsjednik dobije bistu u Beogradu

Srna
Vučiću uručen zahtjev da kineski predsjednik dobije bistu u Beogradu

BEOGRAD- Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su zvanični zahtjev predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Beograd dobije bistu predsjednika Kine Si Đinpinga kako bi se Srbija na dostojan i simboličan način odužila narodu Kine i njihovom lideru na velikoj pomoći i doprinosu u borbi protiv virusa korona.

Sugerisano je da bi bilo najbolje da bista bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od Ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine tokom Nato agresije.

U obrazloženju se ističe da je razlog inicijative za podizanja biste predsjedniku Kine taj što je ova prijateljske zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju.

"Kina je poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, a iz socijalističke Kine nabavljene su dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani naši građani", navedeno je u obrazloženju.

Inicjatori su naglasili da su Kinezi bili najbrojniji inostrani gosti u Srbiji prije epidemije, a da će "bista samo proširiti interesovanje građana ove prijateljske zemlje za posjetu Srbiji".

NKPJ i SKOJ su predali pismo i Vladi Srbije i gradonačelniku Beograda sa istim zahtjevom.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana