Вучић:Јасно да Приштина не жели да разгорава са нама

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас званично може рећи да Приштина не жели опште да разговара са Београдом.

Вучић је, одговарајући на питање о предстојећем дијалогу Београда и Приштине, указао на коментар портпарола ЕУ Петера Стана, када кажу да код страна не постоји довољна заинтересованост и вјера у дијалог, и истакао да се мора рећи грађанима да Србија жели дијалог, и да је потпуно јасно да га Приштина не жели.

„Ми спремни да потпишемо споразум о несталим особама. Желимо резултате. Али званично могу да кажем да Приштина не жели уопште да разговара са нама“, истакао је он.

Што се нових провокација тиче, каже да још није упозна на сјеверу КиМ, али да никада није имао сумње да ће радити на покушају да нас изазову на сваки начин.

„Верујем у смиреност и трпељивост нашег народа али сам и сигуран да неће покушавати, бар не у овом тренутку, да иду у озбиљније акције против нашег народа“, додао је он.

Указао је да је Приштина до сада погазила све споразуме и договоре са представницима међународне заједнице да се посјете допуштају у складу са Бриселским споразумом, и то не само зато што то правила налажу, већ зато што су цивилизоване норме, Приштина их не допушта.

„Не знам ко из Приштине није улазио у централну Србију. Они обећају и не пусте Петра Петковића да уђе на територију коју контролише Приштина само да би показали како су силни и свемоћни, како им је све дозвољено“, нагласио је Вучић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана