Vučić:Jasno da Priština ne želi da razgorava sa nama

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas zvanično može reći da Priština ne želi opšte da razgovara sa Beogradom.

Vučić je, odgovarajući na pitanje o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine, ukazao na komentar portparola EU Petera Stana, kada kažu da kod strana ne postoji dovoljna zainteresovanost i vjera u dijalog, i istakao da se mora reći građanima da Srbija želi dijalog, i da je potpuno jasno da ga Priština ne želi.

„Mi spremni da potpišemo sporazum o nestalim osobama. Želimo rezultate. Ali zvanično mogu da kažem da Priština ne želi uopšte da razgovara sa nama“, istakao je on.

Što se novih provokacija tiče, kaže da još nije upozna na sjeveru KiM, ali da nikada nije imao sumnje da će raditi na pokušaju da nas izazovu na svaki način.

„Verujem u smirenost i trpeljivost našeg naroda ali sam i siguran da neće pokušavati, bar ne u ovom trenutku, da idu u ozbiljnije akcije protiv našeg naroda“, dodao je on.

Ukazao je da je Priština do sada pogazila sve sporazume i dogovore sa predstavnicima međunarodne zajednice da se posjete dopuštaju u skladu sa Briselskim sporazumom, i to ne samo zato što to pravila nalažu, već zato što su civilizovane norme, Priština ih ne dopušta.

„Ne znam ko iz Prištine nije ulazio u centralnu Srbiju. Oni obećaju i ne puste Petra Petkovića da uđe na teritoriju koju kontroliše Priština samo da bi pokazali kako su silni i svemoćni, kako im je sve dozvoljeno“, naglasio je Vučić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana