Вучић: "Звездане стазе" стигле у СР-најиновативнија компанија за е-возила Ривијан

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Александар Вучић изјавио је данас, на отварању технолошког центра америчког произвођача електричних возила Ривијан на Новом Београду, да су "звездане стазе" стигле у Србију с обзиром да је дошла једна од најиновативнијих компанија у свијету за е-возила.

"Данас сам први пут осетио како то изгледа бити Жан Лик Пикард из Звезданих стаза и седети за командама потпуно интелигентног возила на електричних погон", рекао је Вучић.

Истакао је да се нада да је отварање техолошког центра само почетак и први стадијум и да ће се и производити та електрична возила у Србији

"Ривијан ће у наредне две године имати 500 запослених у технолошком центру у Београду и Новом Саду, али верујем да је то само почетак", истакао је Вучић.

Предсједник је рекао да је поносан и честитао грађанима Србије том успјеху.

"Србија је данас на иновативно-технолошкој мапи и РНД и техничких центара у свету са најиновативнијом компанијом у свету бљеснула пуним сјајем и зато сваки грађаним треба да буде поносан", рекао је Вучић и додао да се нада да ће у наредних мјесец или два моћи да објави још неке добре вијести.

У сваком случају ово је једна од најљепших вијести коју смо могли да понудимо нашим грађанима.

"Стар трек је стигао у Србију, ово је велики успех и победа за Србију, али и велика победа и залог за будућност и за Ривијан", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана