Vučić: "Zvezdane staze" stigle u SR-najinovativnija kompanija za e-vozila Rivijan

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivijan na Novom Beogradu, da su "zvezdane staze" stigle u Srbiju s obzirom da je došla jedna od najinovativnijih kompanija u svijetu za e-vozila.

"Danas sam prvi put osetio kako to izgleda biti Žan Lik Pikard iz Zvezdanih staza i sedeti za komandama potpuno inteligentnog vozila na električnih pogon", rekao je Vučić.

Istakao je da se nada da je otvaranje tehološkog centra samo početak i prvi stadijum i da će se i proizvoditi ta električna vozila u Srbiji

"Rivijan će u naredne dve godine imati 500 zaposlenih u tehnološkom centru u Beogradu i Novom Sadu, ali verujem da je to samo početak", istakao je Vučić.

Predsjednik je rekao da je ponosan i čestitao građanima Srbije tom uspjehu.

"Srbija je danas na inovativno-tehnološkoj mapi i RND i tehničkih centara u svetu sa najinovativnijom kompanijom u svetu bljesnula punim sjajem i zato svaki građanim treba da bude ponosan", rekao je Vučić i dodao da se nada da će u narednih mjesec ili dva moći da objavi još neke dobre vijesti.

U svakom slučaju ovo je jedna od najljepših vijesti koju smo mogli da ponudimo našim građanima.

"Star trek je stigao u Srbiju, ovo je veliki uspeh i pobeda za Srbiju, ali i velika pobeda i zalog za budućnost i za Rivijan", naglasio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana