Вучић захвалио Ватикану због поштовања територијалног интегритета Србије

Танјуг
Вучић захвалио Ватикану због поштовања територијалног интегритета Србије

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету апостолског нунција у Београду надбискупа Лучана Суријанија и изразио захвалност Ватикану на поштовању територијалног интегритета Србије, кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.

Вучић је такође истакао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном уважавању, саопштила је прес служба предсjедника.

Он је нагласио да је сарадња између Србије и Свете Столице веома добра и на изузетно конструктивном нивоу, те подсjетио на ранију посету Ватикану и мудре рijечи папе Фрање које су га увjериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима.

Надбискуп Суријани је рекао да је током шестогодишњег боравка у Србији био свjедок развоја наше земље и уједно поздравио велики допринос председника Вучића миру и стабилности у региону. Вучић је надбискупу Суријанију захвалио на личном залагању на унапређењу односа између Србије и Свете Столице и пожелео му добро здравље и много успjеха у будућем раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана