Vučić zahvalio Vatikanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije

Tanjug
Vučić zahvalio Vatikanu zbog poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu apostolskog nuncija u Beogradu nadbiskupa Lučana Surijanija i izrazio zahvalnost Vatikanu na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije, kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Vučić je takođe istakao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom uvažavanju, saopštila je pres služba predsjednika.

On je naglasio da je saradnja između Srbije i Svete Stolice veoma dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, te podsjetio na raniju posetu Vatikanu i mudre riječi pape Franje koje su ga uvjerile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Nadbiskup Surijani je rekao da je tokom šestogodišnjeg boravka u Srbiji bio svjedok razvoja naše zemlje i ujedno pozdravio veliki doprinos predsednika Vučića miru i stabilnosti u regionu. Vučić je nadbiskupu Surijaniju zahvalio na ličnom zalaganju na unapređenju odnosa između Srbije i Svete Stolice i poželeo mu dobro zdravlje i mnogo uspjeha u budućem radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana