Вучић захвалио Српској и Додику за гостопримство дјеци са Космета

Срна
Вучић захвалио Српској и Додику за гостопримство дјеци са Космета

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је данас људима у Републици Српској и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику што су омогућили српској дјеци са Косова и Метохије да посјете Српску.

Вучић је захвалио и предсједнику организације Одбор за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову, истичући да је он показао изванредне резултате у довођењу српске дјеце са Косова и Метохије по бројним градовима Републике Српске.

Он је новинарима у згради Генералног секретаријата предсједника Републике рекао да је ове године Арлов довео чак 1.200 српске дјеце са Косова и Метохије у 19 градова широм Српске.

“То показује да, осим заједничког обиљежавања, чувања наше српске традиције и у Српској и у Србији и свим нашим деловима, можемо да учимо децу и градимо и ту врсту јединствене културне, духовне и сваке друге будућности, не дирајући у суверенитет и интегритет других држава. Нико не може да забрани да остварујемо право на блискост нашег народа, на исти језик и исто писмо”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије данас је организовао пријем за српску дјецу из основних школа са сјевера Косова и Метохије и истакао да је прије неколико недјеља примио дјецу из Косовског поморавља, а прије тога из централног Косова.

Вучић ће у наредном периоду примити и дјецу из Сијеричке Жупе, Штрпца, те преосталог дијела Косова и Метохије. 

Вучић поручио дјеци са Косова да је Београд њихов главни град

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је дјеци из основних школа са Косова и Метохије, за које је организовао пријем, да је Београд њихов главни град и да ће то увијек остати.

Вучић је истакао да је за њих најважнија порука да буду марљиви и вјерују у себе.

“Београд је ваш главни град увек био и увек ће да остане. Ово је једна од важнијих порука, а најважнија је да учите, будете вредни, слушате родитеље, радите, будете марљиви, верујете себе и борите се да останете на Косову и Метохији”, рекао је Вучић.

Он је истакао је да на Косову и Метохији ове године има више уписане дјеце у школу него прошле године и захвалио васпитачима што су довели дјецу у Београд. Вучић се затим придружио дјеци на ручку који је за њих приређен у згради Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом венцу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана