Vučić zahvalio Srpskoj i Dodiku za gostoprimstvo djeci sa Kosmeta

Srna
Vučić zahvalio Srpskoj i Dodiku za gostoprimstvo djeci sa Kosmeta

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas ljudima u Republici Srpskoj i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što su omogućili srpskoj djeci sa Kosova i Metohije da posjete Srpsku.

Vučić je zahvalio i predsjedniku organizacije Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu, ističući da je on pokazao izvanredne rezultate u dovođenju srpske djece sa Kosova i Metohije po brojnim gradovima Republike Srpske.

On je novinarima u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike rekao da je ove godine Arlov doveo čak 1.200 srpske djece sa Kosova i Metohije u 19 gradova širom Srpske.

“To pokazuje da, osim zajedničkog obilježavanja, čuvanja naše srpske tradicije i u Srpskoj i u Srbiji i svim našim delovima, možemo da učimo decu i gradimo i tu vrstu jedinstvene kulturne, duhovne i svake druge budućnosti, ne dirajući u suverenitet i integritet drugih država. Niko ne može da zabrani da ostvarujemo pravo na bliskost našeg naroda, na isti jezik i isto pismo”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije danas je organizovao prijem za srpsku djecu iz osnovnih škola sa sjevera Kosova i Metohije i istakao da je prije nekoliko nedjelja primio djecu iz Kosovskog pomoravlja, a prije toga iz centralnog Kosova.

Vučić će u narednom periodu primiti i djecu iz Sijeričke Župe, Štrpca, te preostalog dijela Kosova i Metohije. 

Vučić poručio djeci sa Kosova da je Beograd njihov glavni grad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je djeci iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, za koje je organizovao prijem, da je Beograd njihov glavni grad i da će to uvijek ostati.

Vučić je istakao da je za njih najvažnija poruka da budu marljivi i vjeruju u sebe.

“Beograd je vaš glavni grad uvek bio i uvek će da ostane. Ovo je jedna od važnijih poruka, a najvažnija je da učite, budete vredni, slušate roditelje, radite, budete marljivi, verujete sebe i borite se da ostanete na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

On je istakao je da na Kosovu i Metohiji ove godine ima više upisane djece u školu nego prošle godine i zahvalio vaspitačima što su doveli djecu u Beograd. Vučić se zatim pridružio djeci na ručku koji je za njih priređen u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vencu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana