Вучић: Забрана Шарчевићу уласка на Космет знак слабости Приштине

ГС
Вучић: Забрана Шарчевићу уласка на Космет знак слабости Приштине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је да је забрана уласка министру просвјете Србије Младену Шарчевићу на простор Косова и Метохије знак слабости Приштине и истакао да тиме није нашкодила српским школама.

Вучић је констатовао да је проблем Приштине што та политичка нервоза код њих стално траје и "стално им је тешко". 

"Нити су нешто нажао учинили Шарчевићу, нити посебно нажао нашим школама. Ми финансирамо наше школе, плаћамо високе плате нашим наставницима и наставићемо то да радимо, а једино је важно да буде што више деце", рекао је Вучић новинарима. 

Због одлуке приштинских власти да забрани улазак министру Шарчевићу, отказана је свечаност уручења индекса 51. генерацији бруцоша на Универзитету у Приштини са измјештеним сједиштем у Косовској Митровици, саопштено је из Ректората Универзитета. 

Министар Шарчевић је изјавио да је за одлуку о забрани уласка на територију Косова и Метохије сазнао док је из Ниша јуче путовао према Јарињу, административном прелазу на путу Рашка-Лепосавић. 

Шарчевић је рекао да је његова претходница отишла на Косово у уторак, 29. септембра, те најавила његов долазак. 

Он је навео да је Канцеларији за Косово и Метохију и његовом кабинету стигло је "немушто образложење" Приштине и закључио да властима у Приштини очигледно не одговара што се на Косову и Метохији спроводи настава по српском моделу и да не бирају начин да тај процес опструишу. 

Из Косовске полицијске службе Срни је речено да је Шарчевић "није поштовао процедуру подношења захтјева за улазак представника других држава на територију Косова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана