Вучић: У Словенији само Додик уз Београд

Танјуг
Вучић: У Словенији само Додик уз Београд

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је на састанку лидера западног Балкана у оквиру самита Брдо-Бриони усвојена делкарација у којој нема ништа против интереса Србије иако је на страни Београда био само српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Вучић је рекао да на самиту у Словенији, Србија није била та која је против завршног документа и да је овога пута Приштина једина била против.

“То је велики успех наше дипломатије, а готово је била ситуација да не можете да не будете криви”, рекао је за Телевизију “Пинк”.

Он је подсјетио да су, осим БиХ, све остале земље у региону признале независност самопроглашеног Косова - Словенија, Хрватска, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија.

“И они /БиХ/ би признали да могу, што траже Шефик Џаферовић и Жељко Комшић”, рекао је Вучић.

Вучић је оцијенио да су политичке посјете у којима је био претходних дана, од састанка лидера западног Балкана на Брду код Крања, сусрета са генералним секретаром НАТО-а у Бриселу и данашња у Прагу, биле добре за Србију у политичком смислу, те изразио увјерење да ће се то и економски до краја године показати.

Он је нагласио да ће оно што се данас у Прагу десило ући у уџбенике, када је чешки предсједник Милош Земан изјавио да је бомбардовање Југославије 1999. године било грешка, те се извинио и замолио српски народ да му опрости.

Вучић је истакао да је бескрајно захвалан Земану за његову храброст.

“Једини је који је после много година, коме је мандат у току, рекао такву важну ствар”, навео је Вучић и додао да није знао за Земанову намјеру да се извини.

Вучић: Нећу плаћати рекет, ни додворавати се мафијашима

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да говорећи о злодјелима криминалних група није претјерао нити правио метафоре, и поручио да никада неће да се додворава криминалцима нити да им плаћа рекет, а да они који то мисле да чине праве највећу грешку и нису зрели не да воде земљу, него ни кућни савјет.

На питање да прокоментарише критике политичких противника да је “гладан пас” и да је претерао када је је недавно говорио о злочинима мафијашких групах Вучић је за ТВ Пинк рекао да би се забринуо да су нешто лијепо рекли о њему.

“Био сам прецизан. Ти људи су тразили ћевапе од људског меса, то је именица. Нису рекли дајте нам млевено месо, него ћевапе. Поновио сам оно сто су рекли и сто знамо из истраге, нисам ниста претерао, ни измисљао, они су стварно то радили и слали свом налогодавцу који сада саопстава да је фини и продицан човек”, навео је Вучић.

Он је додао да они нису само клали људе, већ су их мучили на најгори начин, одсјецајући дјелове тијела.

Упитан за примједбу његових опонената да би требало да буде свједок ако све те детаље зна, Вучић је рекао да то што он зна, знају сви надлежни органи.

А на питање шта се крије иза свега, каже да се не крије ништа, већ да су у питању монструми.

“Што се ових који о томе говоре тиче, мисле да ће убице да их доведу на власт. Желим народу да казем да су то они исти сто измисљају Јовањицу и друго, а када дођу на суђење зову мог брата да се договоре и да одустане од тужбе. Али он их је победио на суду”, рекао је Вучић.

Они немају морала, и то се потврђује више од деценију, додаје и каже да воле да праве покварене договоре како не би били мета напада.

“Ја то нећу да радим ни да се додворавам мафијасима, ни таблоидима Милоша Бркића, ни да плаћам рекет”, поручио је Вучић истичући да ко год је плаћао рекет мафијашима, тај је направио највећу грешку и није зрео не да води земљу, већ ни кућни савјет.

“Наша политичка сцена пуна је лажних компромиса, Изађете и напишете твит најгоре све о Александру Вучићу и постаћете за 24 сата највећа звезда”, примјетио је.

Каже да су тако хтјели да унизе и Небојшу Стефановића , а сада им је највећа звијезда, а то би, примјећује Вучић, постао и његов брат да нешто лоше каже о њему.

“Они немају план и програм, имају само мржњу”, оцијенио је Вучић и поручио да неће да плаћа рекет ни да се додворава, већ да ради на томе да Србија напредује.

Напомиње да Србија свуда добија честтике за јавни дуг, и остало, а да они вјерују у сопствене лажи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана