Vučić: U Sloveniji samo Dodik uz Beograd

Tanjug
Vučić: U Sloveniji samo Dodik uz Beograd

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je na sastanku lidera zapadnog Balkana u okviru samita Brdo-Brioni usvojena delkaracija u kojoj nema ništa protiv interesa Srbije iako je na strani Beograda bio samo srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić je rekao da na samitu u Sloveniji, Srbija nije bila ta koja je protiv završnog dokumenta i da je ovoga puta Priština jedina bila protiv.

“To je veliki uspeh naše diplomatije, a gotovo je bila situacija da ne možete da ne budete krivi”, rekao je za Televiziju “Pink”.

On je podsjetio da su, osim BiH, sve ostale zemlje u regionu priznale nezavisnost samoproglašenog Kosova - Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija.

“I oni /BiH/ bi priznali da mogu, što traže Šefik Džaferović i Željko Komšić”, rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su političke posjete u kojima je bio prethodnih dana, od sastanka lidera zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja, susreta sa generalnim sekretarom NATO-a u Briselu i današnja u Pragu, bile dobre za Srbiju u političkom smislu, te izrazio uvjerenje da će se to i ekonomski do kraja godine pokazati.

On je naglasio da će ono što se danas u Pragu desilo ući u udžbenike, kada je češki predsjednik Miloš Zeman izjavio da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine bilo greška, te se izvinio i zamolio srpski narod da mu oprosti.

Vučić je istakao da je beskrajno zahvalan Zemanu za njegovu hrabrost.

“Jedini je koji je posle mnogo godina, kome je mandat u toku, rekao takvu važnu stvar”, naveo je Vučić i dodao da nije znao za Zemanovu namjeru da se izvini.

Vučić: Neću plaćati reket, ni dodvoravati se mafijašima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da govoreći o zlodjelima kriminalnih grupa nije pretjerao niti pravio metafore, i poručio da nikada neće da se dodvorava kriminalcima niti da im plaća reket, a da oni koji to misle da čine prave najveću grešku i nisu zreli ne da vode zemlju, nego ni kućni savjet.

Na pitanje da prokomentariše kritike političkih protivnika da je “gladan pas” i da je preterao kada je je nedavno govorio o zločinima mafijaških grupah Vučić je za TV Pink rekao da bi se zabrinuo da su nešto lijepo rekli o njemu.

“Bio sam precizan. Ti ljudi su trazili ćevape od ljudskog mesa, to je imenica. Nisu rekli dajte nam mleveno meso, nego ćevape. Ponovio sam ono sto su rekli i sto znamo iz istrage, nisam nista preterao, ni izmisljao, oni su stvarno to radili i slali svom nalogodavcu koji sada saopstava da je fini i prodican čovek”, naveo je Vučić.

On je dodao da oni nisu samo klali ljude, već su ih mučili na najgori način, odsjecajući djelove tijela.

Upitan za primjedbu njegovih oponenata da bi trebalo da bude svjedok ako sve te detalje zna, Vučić je rekao da to što on zna, znaju svi nadležni organi.

A na pitanje šta se krije iza svega, kaže da se ne krije ništa, već da su u pitanju monstrumi.

“Što se ovih koji o tome govore tiče, misle da će ubice da ih dovedu na vlast. Želim narodu da kazem da su to oni isti sto izmisljaju Jovanjicu i drugo, a kada dođu na suđenje zovu mog brata da se dogovore i da odustane od tužbe. Ali on ih je pobedio na sudu”, rekao je Vučić.

Oni nemaju morala, i to se potvrđuje više od deceniju, dodaje i kaže da vole da prave pokvarene dogovore kako ne bi bili meta napada.

“Ja to neću da radim ni da se dodvoravam mafijasima, ni tabloidima Miloša Brkića, ni da plaćam reket”, poručio je Vučić ističući da ko god je plaćao reket mafijašima, taj je napravio najveću grešku i nije zreo ne da vodi zemlju, već ni kućni savjet.

“Naša politička scena puna je lažnih kompromisa, Izađete i napišete tvit najgore sve o Aleksandru Vučiću i postaćete za 24 sata najveća zvezda”, primjetio je.

Kaže da su tako htjeli da unize i Nebojšu Stefanovića , a sada im je najveća zvijezda, a to bi, primjećuje Vučić, postao i njegov brat da nešto loše kaže o njemu.

“Oni nemaju plan i program, imaju samo mržnju”, ocijenio je Vučić i poručio da neće da plaća reket ni da se dodvorava, već da radi na tome da Srbija napreduje.

Napominje da Srbija svuda dobija česttike za javni dug, i ostalo, a da oni vjeruju u sopstvene laži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana