Вучић: У наредним мјесецима ескалација кризе у свијету, најважније да сачувамо мир

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Очекујем ескалацију геполитичке кризе у свијету у наредним мјесецима и да је најважније да ми изгурамо ствари до краја у нашој земљи, сачувамо мир и обезбједимо економски раст и бољи живот грађана Србије, рекао је председник Србије Александар Вучић.

 “Поштовани грађани Србије, поштовани новинари, 29. априла сам се последњи пут на овакав начин обратио и данас желим у уводу свог обраћања да замолим грађане наше земље, јер искључиво ћу говорити о Србији, непомињући политичке партије, њихове интересе или било шта слично. Говорићу о проблемима са којима се суочавамо”, рекао је Вучић.

Рекао је да би волео да сви саслушају то и сагледају шта ће рећи како би се по многим питањима отворила широка расправа и дијалог.

“Да заједно одговоримо оним изазовима које су пред нама и да дођемо до резултата које сви желимо. Живимо у време највеће геополитичке кризе после Другог светског рата и ја желим зарад историје да вам кажем, пошто наравно имам и одређених сазнања више него обични грађани, а неретко се пуздам и у оно што осетим кроз разговоре са највећим светским лидерима - и очекујем ескалацију ситуације у наредним месецима и очекујем да се суочимо са веома тешким последицама, говоримо о Европи и свету”, рекао је Вучић.

Нагласио је да ми морамо да будемо чврсто опредељени да своје задатке и оно што је наш посао изгурамо до краја.

“Да урадимо на најбољи могући начин, да сачувамо мир у нашој земљи, али и да обезбедимо економски раст, да обезбедимо свакако бољи живот грађана Србије”, навео је Вучић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана