Vučić: U narednim mjesecima eskalacija krize u svijetu, najvažnije da sačuvamo mir

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Očekujem eskalaciju gepolitičke krize u svijetu u narednim mjesecima i da je najvažnije da mi izguramo stvari do kraja u našoj zemlji, sačuvamo mir i obezbjedimo ekonomski rast i bolji život građana Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 “Poštovani građani Srbije, poštovani novinari, 29. aprila sam se poslednji put na ovakav način obratio i danas želim u uvodu svog obraćanja da zamolim građane naše zemlje, jer isključivo ću govoriti o Srbiji, nepominjući političke partije, njihove interese ili bilo šta slično. Govoriću o problemima sa kojima se suočavamo”, rekao je Vučić.

Rekao je da bi voleo da svi saslušaju to i sagledaju šta će reći kako bi se po mnogim pitanjima otvorila široka rasprava i dijalog.

“Da zajedno odgovorimo onim izazovima koje su pred nama i da dođemo do rezultata koje svi želimo. Živimo u vreme najveće geopolitičke krize posle Drugog svetskog rata i ja želim zarad istorije da vam kažem, pošto naravno imam i određenih saznanja više nego obični građani, a neretko se puzdam i u ono što osetim kroz razgovore sa najvećim svetskim liderima - i očekujem eskalaciju situacije u narednim mesecima i očekujem da se suočimo sa veoma teškim posledicama, govorimo o Evropi i svetu”, rekao je Vučić.

Naglasio je da mi moramo da budemo čvrsto opredeljeni da svoje zadatke i ono što je naš posao izguramo do kraja.

“Da uradimo na najbolji mogući način, da sačuvamo mir u našoj zemlji, ali i da obezbedimo ekonomski rast, da obezbedimo svakako bolji život građana Srbije”, naveo je Vučić.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana