Вучић, Трипати: Захвалност за подршку очувању територијалне цјеловитости и суверенитета

Срна
Вучић, Трипати: Захвалност за подршку очувању територијалне цјеловитости и суверенитета

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименоване амбасадорке Индије Шубдаршини Трипати, којој је захвалио за принципијелну подршку њене земље очувању суверенитета и територијалне цјеловитости Србије.

Вучић је истакао да Србија остаје чврсто опредијељена за даље унапређење свеукупне сарадње са Индијом, коју види као важног партнера и великог пријатеља, саопштила је Прес-служба предсједника Србије.

Он је поздравио досадашњи ангажман индијских компанија у Србији и изразио очекивање да ће њихов успјех охрабрити и друге да је препознају као погодну дестинацију за улагање.

Вучић је честитао национални празник Индије, Дан рођења Махатме Гандија, који су УН прогласиле за Међународни дан ненасиља, те истакао да су Гандијеве визионарске идеје уткане и у основне принципе Покрета несврстаних земаља, што су уједно темељи дугогодишњег пријатељства и сарадње двије земље.

Трипатијева је рекла да је дошла у Србију одлучна да српско-индијско пријатељство подигне на виши ниво с обзиром на велике могућности за сарадњу у бројним областима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана