Vučić, Tripati: Zahvalnost za podršku očuvanju teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta

Srna
Vučić, Tripati: Zahvalnost za podršku očuvanju teritorijalne cjelovitosti i suvereniteta

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Indije Šubdaršini Tripati, kojoj je zahvalio za principijelnu podršku njene zemlje očuvanju suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Srbije.

Vučić je istakao da Srbija ostaje čvrsto opredijeljena za dalje unapređenje sveukupne saradnje sa Indijom, koju vidi kao važnog partnera i velikog prijatelja, saopštila je Pres-služba predsjednika Srbije.

On je pozdravio dosadašnji angažman indijskih kompanija u Srbiji i izrazio očekivanje da će njihov uspjeh ohrabriti i druge da je prepoznaju kao pogodnu destinaciju za ulaganje.

Vučić je čestitao nacionalni praznik Indije, Dan rođenja Mahatme Gandija, koji su UN proglasile za Međunarodni dan nenasilja, te istakao da su Gandijeve vizionarske ideje utkane i u osnovne principe Pokreta nesvrstanih zemalja, što su ujedno temelji dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvije zemlje.

Tripatijeva je rekla da je došla u Srbiju odlučna da srpsko-indijsko prijateljstvo podigne na viši nivo s obzirom na velike mogućnosti za saradnju u brojnim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana