Вучић: Тражио сам од Колинде да не користи израз “великосрпска агресија”

Агенције
Вучић: Тражио сам од Колинде да не користи израз “великосрпска агресија”

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је наводе хрватских медија да је од предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић тражио да се не користи стално израз “великосрпска агресија”, али и боље услове живота за Србе у Хрватској.

“Када је реч о комуникацији између кабинета два председника, нема ту бог зна какве тајне. Колинда Грабар Китаровић је од мене тражила да се посебно позабавим несталим лицима и ја у наредном периоду очекујем прве резултате по том питању, а није лако, много је тешко”, рекао је Вучић за ТВ “Прва”.

Он је рекао и да је то нормална комуникација између два предсједника уколико се жели мир и добри односи између двије земље.

“Китаровићева је, упркос нашим тешким односима, тешкој емоцији која постоји између Срба и Хрвата, покушавала да то конкретним стварима мењамо. Верујем ако кренемо у проналажење несталих да ћемо створити неку базу за поправљање односа између Срба и Хрвата”, навео је он.

Поједини хрватски медији објавили су да би у предизборној кампањи противкандидати Китаровићеве могли да искористе њену преписку са сарадницима у којој се наводи, између осталог, преписка са Вучићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана