Vučić: Tražio sam od Kolinde da ne koristi izraz “velikosrpska agresija”

Agencije
Vučić: Tražio sam od Kolinde da ne koristi izraz “velikosrpska agresija”

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je navode hrvatskih medija da je od predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tražio da se ne koristi stalno izraz “velikosrpska agresija”, ali i bolje uslove života za Srbe u Hrvatskoj.

“Kada je reč o komunikaciji između kabineta dva predsednika, nema tu bog zna kakve tajne. Kolinda Grabar Kitarović je od mene tražila da se posebno pozabavim nestalim licima i ja u narednom periodu očekujem prve rezultate po tom pitanju, a nije lako, mnogo je teško”, rekao je Vučić za TV “Prva”.

On je rekao i da je to normalna komunikacija između dva predsjednika ukoliko se želi mir i dobri odnosi između dvije zemlje.

“Kitarovićeva je, uprkos našim teškim odnosima, teškoj emociji koja postoji između Srba i Hrvata, pokušavala da to konkretnim stvarima menjamo. Verujem ako krenemo u pronalaženje nestalih da ćemo stvoriti neku bazu za popravljanje odnosa između Srba i Hrvata”, naveo je on.

Pojedini hrvatski mediji objavili su da bi u predizbornoj kampanji protivkandidati Kitarovićeve mogli da iskoriste njenu prepisku sa saradnicima u kojoj se navodi, između ostalog, prepiska sa Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana