Вучић: Тешко је, али ни Србији ни Црној Гори не треба сукоб

ТВ ПИНК
Вучић: Тешко је, али ни Србији ни Црној Гори не треба сукоб

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је, поводом синоћњег разговора са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, да у вези са кључним питањима није могао да се усагласи са својим саговорником.

- Радим све што могу, личним ауторитетом, који није тако мали како би многи жељели, да побољшам позицију српског народа у Црној Гори - рекао је Вучић.

Разумије се, каже, да је разговор са Ђукановићем био тежак.

- Када двојица људи око кључних питања не могу да се усагласе, тешко је, али смо истовремено као озбиљни и одговорни људи разумјели да Србији не треба сукоб са Црном Гором, нити Црној Гори са Србијом - рекао је Вучић и додао да Србија и Црна Гора морају да буду двије пријатељске и братске државе.

Вучић каже да је о Црној Гори разговарао са патријархом Иринејем више пута и да су се договорили како да наступају.

Каже да је лакши дио разговора са Ђукановићем био онај који се тицао питања на који начин Београд и Подгорица виде однос према ЕУ и њихов према Србији и Црној Гори.

- Не искључујемо могућност да све више зајендички тражимо бољу позцију за наше земље - рекао је Вучић.

Вучић је изјавио и да му митрополит Амфилохије није никакав "трн у оку", а да такве оцјене дају они људи који немају никакву политику, већ годинама само понављају оптужбу да ће он издати Косово или, у посљедње вријеме, да се договарао са председником Црне Горе, о било чему, што су, истиче - бесмислице.

Вучић јњ поздравио данас ентузијазам званичника САД Ричарда Гренела да убрза наставак дијалога Београда и Приштине и још једном указао на то да је за тај корак неопходно укидање приштинских такси на робу из Србије.

Вучић је, уочи доласка у Београд Гренела, који је специјални представник предсједника САД за разговоре Београда и Приштине, рекао да тај процес не иде лако, те да ће са њим разговарати о свему, па и о економији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана