Вучић: Сусрет са Земаном историјски и посебан за Србију

Танјуг
Вучић: Сусрет са Земаном историјски и посебан за Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Алексанар Вучић изјавио је данас да су част и привилегија за Србију да угости предсједника Чешке Милоша Земана у једној од последњих државних посјета на крају његовог мандата.

"То овај сусрет чини историјским и врло посебним за нашу земљу", навео је Вучић на инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Он је додао да је са Земаном размијенио мишљења о свим горућим питањима данашњице.

"Ја сам са великим поштовањем слушао мудре савете нашег пријатеља, засноване на искуству великог државника чији углед превазилази оквире дневне политике, који има храбар приступ многим питањима и који је одговоран и поуздан пријатељ.

Захвалио сам председнику Земану на искреној подршци Србији и на томе што је дао лични импулс нашим односима и пријателиству, снажно се залажећи за продубљивање билатералне и економске сарадње измеду наших земаља, по чему ћемо увек посебно поштовати и памтити период његове председничке службе", истакао је Вучић.

Вучић је претходно на церемонији свечаног дочекао предсједника Чешке  Милоша Земана испред Палате Србија, након чега је уследио тет-а-тет разговор.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана