Vučić: Susret sa Zemanom istorijski i poseban za Srbiju

Tanjug
Vučić: Susret sa Zemanom istorijski i poseban za Srbiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksanar Vučić izjavio je danas da su čast i privilegija za Srbiju da ugosti predsjednika Češke Miloša Zemana u jednoj od poslednjih državnih posjeta na kraju njegovog mandata.

"To ovaj susret čini istorijskim i vrlo posebnim za našu zemlju", naveo je Vučić na instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je dodao da je sa Zemanom razmijenio mišljenja o svim gorućim pitanjima današnjice.

"Ja sam sa velikim poštovanjem slušao mudre savete našeg prijatelja, zasnovane na iskustvu velikog državnika čiji ugled prevazilazi okvire dnevne politike, koji ima hrabar pristup mnogim pitanjima i koji je odgovoran i pouzdan prijatelj.

Zahvalio sam predsedniku Zemanu na iskrenoj podršci Srbiji i na tome što je dao lični impuls našim odnosima i prijatelistvu, snažno se zalažeći za produbljivanje bilateralne i ekonomske saradnje izmedu naših zemalja, po čemu ćemo uvek posebno poštovati i pamtiti period njegove predsedničke službe", istakao je Vučić.

Vučić je prethodno na ceremoniji svečanog dočekao predsjednika Češke  Miloša Zemana ispred Palate Srbija, nakon čega je usledio tet-a-tet razgovor.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana