Вучић: Српска тробојка поносно ће се вијорити у сједишту УН

Срна
Вучић: Српска тробојка поносно ће се вијорити у сједишту УН

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић истакао је пред полазак у Њујорк гдје ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпска резолуција о Сребреници, да ће се српска тробојка поносно вијорити у сједишту УН, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свијет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Он је истакао да иде у Њујорк да се бори свом снагом и срцем за будућност Србије.

Вучић је навео да је затражио благослов Његове светости патријарха српског Порфирија и помолио се Богу у српској светињи - храму Светог Саве у Београду.

"Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња.

Много је лажи, али је истина једна и вечна. Живела Србија", написао је Вучић на Инстаграму.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је јутрос са Вучићем молитви у Храму Светог Саве пред Вучићев полазак у Њујорк, гдје ће се пред Генералном скупштином УН наћи антисрпска резолуција о Сребреници.

Патријарх је благословио Вучића и Додика и пожелео Вучићу срећу и да има довољно снаге за тешке дане који предстоје.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана у четвртак, 23. маја, објављено на страници Генералне скупштине УН.

Гласање о резолуцији одгађано је неколико пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана