Vučić: Srpska trobojka ponosno će se vijoriti u sjedištu UN

Srna
Vučić: Srpska trobojka ponosno će se vijoriti u sjedištu UN

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je pred polazak u Njujork gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici, da će se srpska trobojka ponosno vijoriti u sjedištu UN, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. On je istakao da ide u Njujork da se bori svom snagom i srcem za budućnost Srbije.

Vučić je naveo da je zatražio blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i pomolio se Bogu u srpskoj svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu.

"Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja.

Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Živela Srbija", napisao je Vučić na Instagramu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save pred Vučićev polazak u Njujork, gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici.

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželeo Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji predstoje.

Sjednica Generalne skupštine UN na kojoj bi trebalo da bude razmatran prijedlog rezolucije o Srebrenici biće održana u četvrtak, 23. maja, objavljeno na stranici Generalne skupštine UN.

Glasanje o rezoluciji odgađano je nekoliko puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana