Вучић: Србија неће и не може да призна очекивану одлуку руске думе

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија не може и неће да призна очекивану одлуку Државне думе Русије о пријему територија Украјине на којима су одржани референдуми у састав Русије.

"Ми штититмо сопствени територијални интегритет и у нашем је најбољем интересу да штитимо територијални интегритет међународно признатих земаља и то је једино што сигурно не може да се мијења, то су ствари које су за нас од пресудног значаја", истакао је Вучић.

Додао је да Србија у том случају више не би имала никакву позицију не само када је ријеч о КиМ већ и око поштовања које данас заслужује у међународној заједници.

Вучић је данас у Инђији најавио да ће се грађанима обратити у суботу, 8. октобра о потезима које ће повући државе везано за сва важна политичка и економска питања.

"По свим важним питањима, свеобухватно о свим нашим потезима, мерама, политици, економској и енергетској и снабдевању храном током зиме", рекао је Вучић.

Казао је да ће тада обавијестити грађане и када је ријеч о платама колике ће бити у јавном сектору и пензије и, како је рекао, другим акцијама које ће држава предузети.

"И шта су наше мере за уштеду енергије и како да ''презимимо'' и јесен и зиму и шта све треба да урадимо и какву ћемо политку да водимо у наредном периоду, имајући у виду шта се све дешава", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће већ од петка имати важне састанке и да прво долазе европарламентарци и њемачки изасланик за Западни Балкан у вези са припремом Берлинске конференције односно самита.

"Затим, у суботу идем у Бугарску где ћу имати сусрет са Урсулом фон дер Лајен и са колегама из Бугарске, Грчке и Свеверне Македоније, где су нам важни још неки договори. Већ у понедељак ћу да у Будимпешти разговарам са Орбаном и Нехамером око мигрантске политике", навео је Вучић.

Такође истакао је да ће говорити, када види шта ће се дешавати са Савјетом Европе и Косова.

"И да ли ће заиста покренути целу процедуру око пријема тзв Косова у чланство Савета Европе, 4. и 5. октобра ћемо то да видимо. Биће још неки ствари 4. и 5. октобра. Такође, 6. октобра је велики самит Еврпоске политицке заједнице 41 земље у Прагу и у томе ћемо да учествујемо. Такође, 7. октобра ћемо имати отварање фабрике МТУ, једне од најважнијих фабрка, после више година напорног рада", навео је Вучић.

После свега тога, 8. октобра ћу обавестити грађане, додао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана