Вучић: Скуп "Србија наде" биће скуп пристојних људи

Танјуг
Вучић: Скуп "Србија наде" биће скуп пристојних људи

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић рекао је да ће данашњи скуп "Србија наде" бити скуп пристојних људи и да је део опозиције увредама и претњама само хомогенизовао добре људе који желе да живе нормално.

"То ће бити скуп пристојних људи. Знате ли колика је енергија. Навешћу вам само пример из једног општинског одбора из Београда где су се договорили да доведу 5.000 људи. Мислили смо да је немогуће да и 3.000-3.500 доведу. Већ имају пријављених 5.600 људи. Да ли је Земун или Вождовац, не питајте ме да не погрешим", рекао је Вучић за Пинк.

Додао је да ће на скуп доћи пристојни и добри људи који само хоће да живе нормално.

"Са Косова и Метохије сам њих 36 угостио... Биће и хиљаду других људи са КиМ. И то ми је додатна обавеза и велики терет на леђима, али и огромна част јер знам како и колико се боре за своје огњиште и за наш народ и за слободу Србије", навео је Вучић.

Вучић је додао и да дио опозиције данима умањује величину данашњег скупа, јер како је рекао, некако мора да оправда "то што ће неко направити велики скуп".

"Или то што вас неко 11 година тако убедљиво побеђује понекад са понижавајућом разликом. И ако вам је то једини начин да кажете да су људи поткупљени и уцењени. Што вређате свој народ. Кажете продао се неко за сендвич, за једну црвену. Ја не мислим да јесу", истакао је Вучић.

Он је, такође, упутио извињење Београђанима јер ће цио град бити блокиран.

"После 14 сати свуда у граду биће колапс и биће све закрчено. И мостови, Кнеза Милоша, Булевар Краља Александра, све. Ми то једном у четири-пет година урадимо и молим за извињење. Ако буде људи колико смо предвидели, неће бити могуће због опасности од стампеда, а ако не буде, онда ћемо можда имати шетњу", рекао је Вучић на ТВ Пинк.

Истакао је да ће скуп ће бити апсолутно миран и да је то његова молба грађанима.

"Да упадамо у институције и да тражимо да наредних 100 година владамо без избора пошто нас има много на улици. Каквог то смисла има уопште. Никаквог, неки морају да одрасту и науче да у демократији морате да поштују и оног другога. Ја не мислим да су они који су против нас ботови, тролови и слично", рекао је Вучић.

Додао је да је већи број људи за пристојину Србију, чак и они који гласају за опозицију, али другачије сагледавају ствари, а да за пристојну Србију нису они који су за насиље, а не народ који мисли другачије.

"За разлику од многих других европских држава код нас нема насиља државних органа. Ми их пустимо да њих 40 блокира Газелу од један до четири ујутро и малтретирају целу земљу. Ми то нећемо да радимо. Чим се заврши скуп ми ћемо се потрудити да сви што брже напустимо сва места где ће људи бити окупљени", рекао је Вучић.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана