Вучић: Ситуација на Космету најопаснија до сада

Срна
Вучић: Ситуација на Космету најопаснија до сада

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић данас је, у разговору са министром спољних послова Данске Ларсом Лекеом Расмусеном, указао да је ситуација на Косову и Метохији најкомпликованија и најопаснија до сада и позвао представнике међународне заједнице да предузму све потребне мјере с циљем спречавања опасних и неодговорних потеза Приштине и заштите српског становништва у Покрајини.

Вучић је указао и на потребу повлачења припадника такозване специјалне косовске полиције са сјевера Косова, као и на значај даљег међународног присуства на Косову и Метохији.

Он је нагласио да су догађаји од 24. септембра најјаснији показатељ намјере Приштине да онемогући било какав договор са Београдом и нормалан живот Срба на сјеверу Косова и Метохије, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је истакао да се крхки мир на простору Косова и Метохије чува захваљујући одмјерености српског народа, који улаже надљудске напоре да одоли свим притисцима режима у Приштини.

Вучић је додао да је Србија спремна за наставак дијалога уз посредство ЕУ и подсјетио да је Београд реализовао све обавезе из Бриселског споразума.

Вучић је са Расмусеном разговарао о билатералним односима, као и о чланству Србије у ЕУ, те навео да Србија цијени подршку Данске, предложивши покретање сарадње у области стручног усавршавања државних службеника у оквиру европских интеграција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана