Vučić: Situacija na Kosmetu najopasnija do sada

Srna
Vučić: Situacija na Kosmetu najopasnija do sada

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Danske Larsom Lekeom Rasmusenom, ukazao da je situacija na Kosovu i Metohiji najkomplikovanija i najopasnija do sada i pozvao predstavnike međunarodne zajednice da preduzmu sve potrebne mjere s ciljem sprečavanja opasnih i neodgovornih poteza Prištine i zaštite srpskog stanovništva u Pokrajini.

Vučić je ukazao i na potrebu povlačenja pripadnika takozvane specijalne kosovske policije sa sjevera Kosova, kao i na značaj daljeg međunarodnog prisustva na Kosovu i Metohiji.

On je naglasio da su događaji od 24. septembra najjasniji pokazatelj namjere Prištine da onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom i normalan život Srba na sjeveru Kosova i Metohije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je istakao da se krhki mir na prostoru Kosova i Metohije čuva zahvaljujući odmjerenosti srpskog naroda, koji ulaže nadljudske napore da odoli svim pritiscima režima u Prištini.

Vučić je dodao da je Srbija spremna za nastavak dijaloga uz posredstvo EU i podsjetio da je Beograd realizovao sve obaveze iz Briselskog sporazuma.

Vučić je sa Rasmusenom razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o članstvu Srbije u EU, te naveo da Srbija cijeni podršku Danske, predloživši pokretanje saradnje u oblasti stručnog usavršavanja državnih službenika u okviru evropskih integracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana