Вучић: Састанак са Путином 25. новембра

Срна
Вучић: Састанак са Путином 25. новембра

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће се 25. новембра у Москви састати са предсједником Русије Владимиром Путином и нагласио да ће тај састанак одредити економску и енергетску будућност Србије.

Вучић је рекао вечерас новинарима да ће прије тога ићи у Глазгов гдје ће се састати са много предсједника држава и предсједника влада најмоћнијих земаља свијета, али да је сусрет у Москви одлучујући.

Одговарајући на питање како гледа на хистерију хрватских медија на изградњу аеродрома у Требињу, Вучић је рекао да је хистерија у Хрватској присутна око свега што ради и гради Србија.

Он је нагласио да тај аеродром гради Србија и да ће то бити аеродром Србије, а не његов лично, иако га Хрвати називају “Вучићев аеродром”.

“Све што радимо радимо за Србију у овом случају и за Републику Српску чак и за БиХ, међутим мени је нешто друго тамо запарало уши и очи, а то је да је то /Аеродром Требиње/ доказ наше експанзионистичке политике”, рекао је Вучић.

Он је упитао како је могуће да Хрвати нису оптужили за експанзионистичку политику Француску, која је са Србијом направила концесиони уговор за Аеродром “Београд” или да Њемачка има такву политику од Љубљане до Софије пошто управљају тим аеродромом.

Према његовим ријечима, све што важи за друге не важи за Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана