Vučić: Sastanak sa Putinom 25. novembra

Srna
Vučić: Sastanak sa Putinom 25. novembra

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se 25. novembra u Moskvi sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio da će taj sastanak odrediti ekonomsku i energetsku budućnost Srbije.

Vučić je rekao večeras novinarima da će prije toga ići u Glazgov gdje će se sastati sa mnogo predsjednika država i predsjednika vlada najmoćnijih zemalja svijeta, ali da je susret u Moskvi odlučujući.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na histeriju hrvatskih medija na izgradnju aerodroma u Trebinju, Vučić je rekao da je histerija u Hrvatskoj prisutna oko svega što radi i gradi Srbija.

On je naglasio da taj aerodrom gradi Srbija i da će to biti aerodrom Srbije, a ne njegov lično, iako ga Hrvati nazivaju “Vučićev aerodrom”.

“Sve što radimo radimo za Srbiju u ovom slučaju i za Republiku Srpsku čak i za BiH, međutim meni je nešto drugo tamo zaparalo uši i oči, a to je da je to /Aerodrom Trebinje/ dokaz naše ekspanzionističke politike”, rekao je Vučić.

On je upitao kako je moguće da Hrvati nisu optužili za ekspanzionističku politiku Francusku, koja je sa Srbijom napravila koncesioni ugovor za Aerodrom “Beograd” ili da Njemačka ima takvu politiku od Ljubljane do Sofije pošto upravljaju tim aerodromom.

Prema njegovim riječima, sve što važi za druge ne važi za Srbiju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana