Вучић: Са поносом ћу 24. јуна на црвеном тргу носити заставу Србије

Srna
Вучић: Са поносом ћу 24. јуна на црвеном тргу носити заставу Србије

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је да ће на позив званичне Москве 24. јуна присуствовати прослави Дана побједе у Другом свјетском рату, те да ће са поносом носити заставу Србије.

"Добио сам позив из Москве и наравно представљаћу Србију на Паради победе поводом 75 година од победе над фашизмом. Мало која земља има и може да се подичи таквом антифашистичком традицијом као што је Србија и са поносом ћу и носити и држати барјак наше отаџбине у Москви на Црвеном тргу", рекао је Вучић за Телевизију "Пинк".

На питање који ће то бити сусрет са предсједником Русије Вучић је одговорио да је ријеч о 17. ако не и 18. сусрету.

Коментаришући чињеницу да Србија није ни на другом проширеном списку земаља чијим граћанима је дозвољен улазак у Црну Гору, Вучић је оцијенио да се, ако се анализирају разлози које је навела Подгорица, увиђа да је таква одлука политичка и нема везе са здравственим критеријумима. "Када кажете 25 на 100.000 заражених. Ми можемо само више да имамо не мање. Не знам како су нашли то да је 12 у Немачкој на 100.000 и тако даље. По којој то рачуници? При том не рачунају мртве. Никакви то принципи нису и јасно да је реч о политици", рекао је Вучић.

Он је нагласио да није био у контакту ни са ким из власти Црне Горе.

"Нисам био у контакту. Увек сам спреман да разговарам, али о овоме не знам шта бих и како бих пошто је сваком јасно да ово са било кавим здравственим критеријумима нема везе. Сад ви мене објашњавате да је /самопроглашено/ Косово нешто добро урадилу. Они два дана нису имали ни један тест. Ми смо им послали тестове, а сад ви мени причате о томе", рекао је Вучић.

Када је ријеч о забрани уласка српских држављанима у Хрватску, иако је та земља за одређени број држава отворила границе, Вучић је рекао да држављани Србије могу да иду у Мађарску, Бугарску, Румунију, Северну Македонију, БиХ и Грчку.

"Ја Хрватску разумем. Хрватска је у првом кварталу имала раст 0,4 одсто, Србија 5,1 одсто. Сасвим их разумем и даље нећу ништа да коментаришем", каже Вучић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана