Вучић: С пажњом ћу погледати изјаву Милановића о томе да нам је Косово отето

Танјуг
Вучић: С пажњом ћу погледати изјаву Милановића о томе да нам је Косово отето

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучцих зијавио је данас да би волио да чује у цјелини изјаву предсједника Хрватске Зорана Милановића у којој се говори о томе да је Србији отето Косово.

Вучић је на заједничкој конференцији са чешким предсједником Милошем Земаном на питање како коментарише изјаву Милановића: “ми и међународна заједница Србији смо отели Косово”, рекао да ће пажљиво погледати ту изјаву.

Додао је да је Земану и његовој делегацији причао и о односу према територијалном интегритету Србије и да им је између осталог рекао  шта се дешава када неки људи дођу у Србију и „траже да поштујемо нешто што би они волели да поштујемо“.

-И када извучем Повељу УН и Резолуцију 1244 и све споразуме, Бриселски, Вашингтонски .. питам који споразум желите да поштујете - а онда или добијете ћутање или арогантнији одговор. Ви знате да то није реалност, а ми смо ти који креирамо реалност. Ако желите да гледате у будућност заборавите папире и правни поредак, кога брига за то, морате да се уподобите -, рекао је Вучић који је домаћин Земану који у Београду борави од јуче у званичној опроштајној посети на крају другог петогодишњег манадата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана