Vučić: S pažnjom ću pogledati izjavu Milanovića o tome da nam je Kosovo oteto

Tanjug
Vučić: S pažnjom ću pogledati izjavu Milanovića o tome da nam je Kosovo oteto

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučcih zijavio je danas da bi volio da čuje u cjelini izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u kojoj se govori o tome da je Srbiji oteto Kosovo.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa češkim predsjednikom Milošem Zemanom na pitanje kako komentariše izjavu Milanovića: “mi i međunarodna zajednica Srbiji smo oteli Kosovo”, rekao da će pažljivo pogledati tu izjavu.

Dodao je da je Zemanu i njegovoj delegaciji pričao i o odnosu prema teritorijalnom integritetu Srbije i da im je između ostalog rekao  šta se dešava kada neki ljudi dođu u Srbiju i „traže da poštujemo nešto što bi oni voleli da poštujemo“.

-I kada izvučem Povelju UN i Rezoluciju 1244 i sve sporazume, Briselski, Vašingtonski .. pitam koji sporazum želite da poštujete - a onda ili dobijete ćutanje ili arogantniji odgovor. Vi znate da to nije realnost, a mi smo ti koji kreiramo realnost. Ako želite da gledate u budućnost zaboravite papire i pravni poredak, koga briga za to, morate da se upodobite -, rekao je Vučić koji je domaćin Zemanu koji u Beogradu boravi od juče u zvaničnoj oproštajnoj poseti na kraju drugog petogodišnjeg manadata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana