Вучић: Разговор одмах по укидању свих мјера

Срна
Вучић: Разговор одмах по укидању свих мјера

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спреман за наставак дијалога са Приштином, чим нова влада самопроглашеног Косова укине све препреке које онемогућавају слободан проток људи и робе, те да је Србија спремна да престане и са лобирањем за повлачење једнострано проглашене косовске независности, уколико Приштина престане да тражи учлањење у међународне организације попут Интерпола и Унеска.

"Предлагао сам и пре три године да то урадимо на два или три месеца истовремено... Ми то сами унилатерално нећемо и не можемо да урадимо", изјавио је Вучић новинарима у Лозници.

Он је рекао да ни Њемачка, ни Француска, ни Италија, као ни САД неће да промијене став о признању једнострано проглашене косовске независности.

Вучић је навео да је пред Београдом тежак период по питању Косова и Метохије, да неће да лаже људе о томе и да ће Београд кроз "иглене уши" морати да провуче своје захтјеве.

Он је додао да неће да се бави питањима унутар албанске политичке заједнице и да га интересује безбједност Срба на Космету.

"Србија ће да разговара када се укину све мере. Није нам проблем да разговарамо, немамо примедбе на разговоре које смо имали у ЕУ, као и у разговорима са (специјалним представником САД Ричардом) Гренелом", рекао је Вучић.

Он је замолио све да се по питању Ксова и Метохије не јуначе, указавши да је лако јуначити из кафана и кафића по централној Србији.

Вучић каже и да грађани увијек могу да гласају и "за јуначине из кафана и кафића", али да он неће слати младе на фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана