Vučić: Razgovor odmah po ukidanju svih mjera

Srna
Vučić: Razgovor odmah po ukidanju svih mjera

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom, čim nova vlada samoproglašenog Kosova ukine sve prepreke koje onemogućavaju slobodan protok ljudi i robe, te da je Srbija spremna da prestane i sa lobiranjem za povlačenje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, ukoliko Priština prestane da traži učlanjenje u međunarodne organizacije poput Interpola i Uneska.

"Predlagao sam i pre tri godine da to uradimo na dva ili tri meseca istovremeno... Mi to sami unilateralno nećemo i ne možemo da uradimo", izjavio je Vučić novinarima u Loznici.

On je rekao da ni Njemačka, ni Francuska, ni Italija, kao ni SAD neće da promijene stav o priznanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

Vučić je naveo da je pred Beogradom težak period po pitanju Kosova i Metohije, da neće da laže ljude o tome i da će Beograd kroz "iglene uši" morati da provuče svoje zahtjeve.

On je dodao da neće da se bavi pitanjima unutar albanske političke zajednice i da ga interesuje bezbjednost Srba na Kosmetu.

"Srbija će da razgovara kada se ukinu sve mere. Nije nam problem da razgovaramo, nemamo primedbe na razgovore koje smo imali u EU, kao i u razgovorima sa (specijalnim predstavnikom SAD Ričardom) Grenelom", rekao je Vučić.

On je zamolio sve da se po pitanju Ksova i Metohije ne junače, ukazavši da je lako junačiti iz kafana i kafića po centralnoj Srbiji.

Vučić kaže i da građani uvijek mogu da glasaju i "za junačine iz kafana i kafića", ali da on neće slati mlade na front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana