Вучић разговарао са Меркеловом: инсистирати на укидању приштинских такса

Срна
Вучић разговарао са Меркеловом: инсистирати на укидању приштинских такса

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином који се води уз посредовање ЕУ, са намјером да постизањем компромисног, обострано прихватљивог рјешења обезбиједи стабилност у региону.

Вучић је у телефонском разговору са канцеларом Њемачке Ангелом Меркел указао и да би било значајно да Њемачка и Европа остану при ставу да је неопходно да приштинске власти укину таксе на робу из централне Србије, како би дијалог био настављен, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је Меркелевој захвалио за континуирану подршку Њемачке европским интеграцијама Србије, посебно имајући у виду њемачко предсједавање ЕУ у другој половини наредне године.

Вучић је нагласио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, будући да је процес европских интеграција западног Балкана од значаја за мир и стабилност у региону.

Меркелова је позвала Вучића да у јануару посјети Берлин, што је предсједник Србије прихватио.

Они су у дугом и пријатељском разговору, изразили задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Њемачке.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана