Vučić razgovarao sa Merkelovom: insistirati na ukidanju prištinskih taksa

Srna
Vučić razgovarao sa Merkelovom: insistirati na ukidanju prištinskih taksa

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Beograd u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom koji se vodi uz posredovanje EU, sa namjerom da postizanjem kompromisnog, obostrano prihvatljivog rješenja obezbijedi stabilnost u regionu.

Vučić je u telefonskom razgovoru sa kancelarom Njemačke Angelom Merkel ukazao i da bi bilo značajno da Njemačka i Evropa ostanu pri stavu da je neophodno da prištinske vlasti ukinu takse na robu iz centralne Srbije, kako bi dijalog bio nastavljen, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je Merkelevoj zahvalio za kontinuiranu podršku Njemačke evropskim integracijama Srbije, posebno imajući u vidu njemačko predsjedavanje EU u drugoj polovini naredne godine.

Vučić je naglasio potrebu za postojanjem jasnog plana za proširenje EU i vremenskog okvira za članstvo, budući da je proces evropskih integracija zapadnog Balkana od značaja za mir i stabilnost u regionu.

Merkelova je pozvala Vučića da u januaru posjeti Berlin, što je predsjednik Srbije prihvatio.

Oni su u dugom i prijateljskom razgovoru, izrazili zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Njemačke.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana