Вучић: Разговараћу са Путином у недјељу у 11 сати

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће са шефом руске државе Владимиром Путином разговарати у недјељу у 11 сати.

Вучић је, коментаришући изјаву Срђана Миливојевића да ускоро услиједити „спасиба на дружби", казао да ће тога свакако бити јер ће разговарати са Путином, као и да се обојица увијек пристојно понашају и поздрављају и захваљују.

„Тај који је то рекао не зна ниједан језик", критиковао је он.

Вучић је, осврнувши се на осмијехе и подсмијехе појединаца у вези разговора са Путином, најавио да ће се с њим чути у 11 сати.

„Свака прича, измишљотина, све им падне у воду, свака лаж, баш их брига, сутрадан наставе са новим, а народ мора да живи и гледа ко је тај који ће да брине, да се понаша одговорно и озбиљно", додао је он.

Изразио је увјерење да ће са Путином имати озбиљан, коректан разговор, да ће говорити о гасном уговору, сарадњи и свим другим питањима.

Вучић је најавио да ће ускоро бити важних посјета из Европе, свијета, али и Руске федерације, пошто само у једну земљу могу да дођу, док, каже, им „ови стручњаци не кажу да то више не могу".

Вучић: Ми нисмо никад уводили санкције свом народу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није тачно да су они који су сада на власти уводили санкције Републици Српској 1994. године, али да неки који су сада партнери власти јесу.

"Само још нешто да кажем око санкција, видео сам да су неки нови посланици (Срђан Миливојевић из ДС) говорили да су на власти они који су 1994. увели санкције Републици Српској. Само желим да кажем да лажу, пошто су тада, или бар ја који сам тада ушао у политику, били апсолутно против тога и најжешћи у опозицији. И никада санкције нашем народу нисмо уводили. Јесу неки други који су наши партнери, али то је већ друга ствар", рекао је Вучић новинарима.

Поручио је онима који то причају да престану са лажима и измишљотинама и додао да то више говори о њима.

За разлику од њих, како је рекао, ја нисам испоручивао ни Србе Хашкомо трибуналу.

" Да не кажете да нисмо имали такве налоге, имали смо их много, обавезујућих налога, али то нисмо морали да урадимо јер је наша држава снажила и јача и чували смо своју самоталност", истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана