Vučić: Razgovaraću sa Putinom u nedjelju u 11 sati

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sa šefom ruske države Vladimirom Putinom razgovarati u nedjelju u 11 sati.

Vučić je, komentarišući izjavu Srđana Milivojevića da uskoro uslijediti „spasiba na družbi", kazao da će toga svakako biti jer će razgovarati sa Putinom, kao i da se obojica uvijek pristojno ponašaju i pozdravljaju i zahvaljuju.

„Taj koji je to rekao ne zna nijedan jezik", kritikovao je on.

Vučić je, osvrnuvši se na osmijehe i podsmijehe pojedinaca u vezi razgovora sa Putinom, najavio da će se s njim čuti u 11 sati.

„Svaka priča, izmišljotina, sve im padne u vodu, svaka laž, baš ih briga, sutradan nastave sa novim, a narod mora da živi i gleda ko je taj koji će da brine, da se ponaša odgovorno i ozbiljno", dodao je on.

Izrazio je uvjerenje da će sa Putinom imati ozbiljan, korektan razgovor, da će govoriti o gasnom ugovoru, saradnji i svim drugim pitanjima.

Vučić je najavio da će uskoro biti važnih posjeta iz Evrope, svijeta, ali i Ruske federacije, pošto samo u jednu zemlju mogu da dođu, dok, kaže, im „ovi stručnjaci ne kažu da to više ne mogu".

Vučić: Mi nismo nikad uvodili sankcije svom narodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije tačno da su oni koji su sada na vlasti uvodili sankcije Republici Srpskoj 1994. godine, ali da neki koji su sada partneri vlasti jesu.

"Samo još nešto da kažem oko sankcija, video sam da su neki novi poslanici (Srđan Milivojević iz DS) govorili da su na vlasti oni koji su 1994. uveli sankcije Republici Srpskoj. Samo želim da kažem da lažu, pošto su tada, ili bar ja koji sam tada ušao u politiku, bili apsolutno protiv toga i najžešći u opoziciji. I nikada sankcije našem narodu nismo uvodili. Jesu neki drugi koji su naši partneri, ali to je već druga stvar", rekao je Vučić novinarima.

Poručio je onima koji to pričaju da prestanu sa lažima i izmišljotinama i dodao da to više govori o njima.

Za razliku od njih, kako je rekao, ja nisam isporučivao ni Srbe Haškomo tribunalu.

" Da ne kažete da nismo imali takve naloge, imali smo ih mnogo, obavezujućih naloga, ali to nismo morali da uradimo jer je naša država snažila i jača i čuvali smo svoju samotalnost", istakao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana