Вучић, Рама и Ковачевски састају се на језеру Гарда

Танјуг
Вучић, Рама и Ковачевски састају се на језеру Гарда

ВЕРОНА - На језеру Гарда недалеко од Вероне, предсједник Србије Александар Вучић, у оквиру иницијативе Отворени Балкан, састаће се данас са премијерима Албаније и Сјеверне Македоније, Едијем Рамом и Димитром Ковачевским.

Послије састанка, тројица лидера одржаће заједничку конференцију за новинаре, а очекује се ће се главна тема састанка бити досадашњи постигнути резултати у оквиру иницијативе, али и наредни планови који би требало да олакшају живот грађанима и привредницима региона.

Претходни самит Отвореног Балкана био је крајем прошле године у Београду и одржан је у сјенци рата у Украјини и енергетске кризе, која је била највећи изазов за све три државе.

Ово је први пут да се сусрет лидера иницијативе Отворени Балкан, одржава ван граница западног Балкана.

Разлог је што су лидери три земље допутовали у Верону, како би на сајму "VinItaly 2023", пружили подршку сајму "Винска визија Отвореног Балкана", догађају који је у оквиру иницијативе био реализован прошле године у Београду, а биће одржан и у новембру ове године.

Предсjедник Србије посјету Италији наставиће и у понедјељак, када је планиран обилазак српског штанда на сајму " VinItaly 20232023", на којем се се представљају домаћи произвођачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана