Vučić, Rama i Kovačevski sastaju se na jezeru Garda

Tanjug
Vučić, Rama i Kovačevski sastaju se na jezeru Garda

VERONA - Na jezeru Garda nedaleko od Verone, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru inicijative Otvoreni Balkan, sastaće se danas sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim.

Poslije sastanka, trojica lidera održaće zajedničku konferenciju za novinare, a očekuje se će se glavna tema sastanka biti dosadašnji postignuti rezultati u okviru inicijative, ali i naredni planovi koji bi trebalo da olakšaju život građanima i privrednicima regiona.

Prethodni samit Otvorenog Balkana bio je krajem prošle godine u Beogradu i održan je u sjenci rata u Ukrajini i energetske krize, koja je bila najveći izazov za sve tri države.

Ovo je prvi put da se susret lidera inicijative Otvoreni Balkan, održava van granica zapadnog Balkana.

Razlog je što su lideri tri zemlje doputovali u Veronu, kako bi na sajmu "VinItaly 2023", pružili podršku sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana", događaju koji je u okviru inicijative bio realizovan prošle godine u Beogradu, a biće održan i u novembru ove godine.

Predsjednik Srbije posjetu Italiji nastaviće i u ponedjeljak, kada je planiran obilazak srpskog štanda na sajmu " VinItaly 20232023", na kojem se se predstavljaju domaći proizvođači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana