Вучић: Против нас је био комплетан колективни Запад

ГС
Вучић: Против нас је био комплетан колективни Запад

У готово немогућим условима успјели смо да урадимо највише могуће за Србију у Њујорку, а суочили смо се са приједлогом који је Њемачка најјаче гурала против виталних интереса српског народа, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић, гостујући у емисији "Прва тема" на Првој телевизији.

У првом обраћању након повратка из Њујорка Вучић је рекао да су их потцијенили и да је то била највећа срећа.

- Суочили смо се са најтежом темом јер против нас је био комплетан колективни Запад - ЕУ, Швајцарска , Норвешка и сви остали и када их све саберете то је једна земља, и плус још Америка, Канада Аустралија, Нови Зеланд и коспонзоре Руанду и Чиле. Они су очекивали да ће то бити готово јединствено - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да нема славља у Сарајеву, а да у Србији такође влада озлојеђеност.

- Што сте нам то опет урадили. Кључно рјешење за проблеме на Балкану је да ми причамо међу собом. Немојте, молим вас, ви да нам одређујете. Кад год су се Нијемци и Аустријанци мијешали ми смо ратовали овдје. И молим друге у региону, прије свега Бошњаке. У понедјељак ћу причати са Бошњацима овдје у Србији. Ми имамо једну земљу, морамо да гледамо у будућност - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су многе велике земље вршиле притисак на друге земље да гласају за усвајање резолуције.

- Министри двије најмоћније европске земље слали су поруке, нећу вам рећи како су утицали на одлуку, на примјер, Украјине.  Један лидер велике европске земље је рекао да ће ми изаћи сусрет и гласати против - рекао је Вучић, додајући да "није тешко закључити" о ком лидеру је ријеч.

Вучић је нагласио да је "успјех Србије у томе што је показала снагу на глобалном нивоу и што се показало да су људи сити превара и лажи ових великих који неријетко долазе са Запада".

Подсјетимо, промјеном правила спонзори резолуције и велике силе успјеле су да у Генералној скупштини УН добију подршку за резолуцију о Србреници. Од 193 земље с правом гласа, 84 је гласало за, 19 држава је било против, уздржано 68, док 22 земље уопште нису гласале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана