Вучић: Од Бриселског спразума 11 година бруталних лажи, а ЗСО није формирана

Танјуг
Вучић: Од Бриселског спразума 11 година бруталних лажи, а ЗСО није формирана

СЈЕНИЦА - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је данас 11 година од усвајања Бриселског споразума, 11 година бруталних лажи и 11 година колико није испуњена суштина тог споразума, а то је формирање ЗСО.

Он је рекао да је то 11 година у којима се Србија развијала и напредовала брже него други, али “11 година бруталних неистина, 11 година лажи и терора, лажи које су над нама проводили и приштинско руководство и ЕУ заједно”. 

Вучић је послије завшетка војне вежбе “Вихор 2024” на Пештеру рекао да 11 година где суштина Бриселског споразума није спроведена, а то је формирање ЗСО. 

Он је истакао да је то “11 година свакодневних бесмислица, измишљања разлога и тражења кривице у Србима и Србији. 11 година правдања нерада и неиспуњавања онога што су потписали, не само Београд и Приштина, него што је потписао Брисел, што је потписала ЕУ”.

Вучић је поставио питање како послије тих 11 година имати и градити повјерење.

Како је рекао, нема ко није реаговао у свету због тога што је српска полиција прекључе задржала четворицу припадника тзв. косовске полиције.

“Нема ко није реаговао, саопштење Стејт Департмента, Немци, ЕУЛЕКС, сви могући. Десет месеци, три стотине дана траје блокада сваке робе која треба из централне Србије да дође на Косово и Метохију. Ћутите као заливени. Претуку (Владана) Стевановића у Зубином потоку, нико од вас не изда саопштење...Ухапсе рањеног (Срећка) Софронијевића, нема саопштења никаквог. Душана Обреновића држите седам месеци у притвору, не можете да га пустите раније, јер је толико изубијан са тако тешким повредама да то не сме да се види, ниједно саопштење не напишете. Срам вас све било, лажови”, поручио је Вучич.

Додао је да је један од задржаних полицајаца био припадник ОВК и сумњало се да је починио злочин, док је други задржан 24 часа.

“И то је био највећи проблем на свету. Али добро, са тим лицемеријем, дволичијем, одвратним приступом према једној слободарској земљи каква је Србија, на то ћемо морати да се навикнемо и то се очигледно неће променити. Видимо то и по резолуцију у УН и по односу у Савету Европе”, рекао је Вучић. 

Поручио је да је одговор Србије да настави да јача и да економски напредује, да расте, брине о инфраструктурним пројектима, Експу... 

“(Да бринемо) увек и о снажењу наше армије, да бисмо били довољно јаки да можемо да се заштитимо од свих оних који би Србију да сруше”, закључио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана