Vučić: Od Briselskog sprazuma 11 godina brutalnih laži, a ZSO nije formirana

Tanjug
Vučić: Od Briselskog sprazuma 11 godina brutalnih laži, a ZSO nije formirana

SJENICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, 11 godina brutalnih laži i 11 godina koliko nije ispunjena suština tog sporazuma, a to je formiranje ZSO.

On je rekao da je to 11 godina u kojima se Srbija razvijala i napredovala brže nego drugi, ali “11 godina brutalnih neistina, 11 godina laži i terora, laži koje su nad nama provodili i prištinsko rukovodstvo i EU zajedno”. 

Vučić je poslije zavšetka vojne vežbe “Vihor 2024” na Pešteru rekao da 11 godina gde suština Briselskog sporazuma nije sprovedena, a to je formiranje ZSO. 

On je istakao da je to “11 godina svakodnevnih besmislica, izmišljanja razloga i traženja krivice u Srbima i Srbiji. 11 godina pravdanja nerada i neispunjavanja onoga što su potpisali, ne samo Beograd i Priština, nego što je potpisao Brisel, što je potpisala EU”.

Vučić je postavio pitanje kako poslije tih 11 godina imati i graditi povjerenje.

Kako je rekao, nema ko nije reagovao u svetu zbog toga što je srpska policija preključe zadržala četvoricu pripadnika tzv. kosovske policije.

“Nema ko nije reagovao, saopštenje Stejt Departmenta, Nemci, EULEKS, svi mogući. Deset meseci, tri stotine dana traje blokada svake robe koja treba iz centralne Srbije da dođe na Kosovo i Metohiju. Ćutite kao zaliveni. Pretuku (Vladana) Stevanovića u Zubinom potoku, niko od vas ne izda saopštenje...Uhapse ranjenog (Srećka) Sofronijevića, nema saopštenja nikakvog. Dušana Obrenovića držite sedam meseci u pritvoru, ne možete da ga pustite ranije, jer je toliko izubijan sa tako teškim povredama da to ne sme da se vidi, nijedno saopštenje ne napišete. Sram vas sve bilo, lažovi”, poručio je Vučič.

Dodao je da je jedan od zadržanih policajaca bio pripadnik OVK i sumnjalo se da je počinio zločin, dok je drugi zadržan 24 časa.

“I to je bio najveći problem na svetu. Ali dobro, sa tim licemerijem, dvoličijem, odvratnim pristupom prema jednoj slobodarskoj zemlji kakva je Srbija, na to ćemo morati da se naviknemo i to se očigledno neće promeniti. Vidimo to i po rezoluciju u UN i po odnosu u Savetu Evrope”, rekao je Vučić. 

Poručio je da je odgovor Srbije da nastavi da jača i da ekonomski napreduje, da raste, brine o infrastrukturnim projektima, Ekspu... 

“(Da brinemo) uvek i o snaženju naše armije, da bismo bili dovoljno jaki da možemo da se zaštitimo od svih onih koji bi Srbiju da sruše”, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana