Вучић: од 10. новембра путовање између три земље без Пи-Си-Ар

Срна
Вучић: од 10. новембра путовање између три земље без Пи-Си-Ар

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вућић изјавио је да је са предсједницима влада Албаније Едијем Рамом и Сјеверне Македоније Зораном Заевим договорено да ће грађани ове три земље од 10. новембра моћи из једне у другу државу да путују без пи-си-ар (ПЦР) теста.

учић је нагласио да ће министри здравља три земље у наредним данима договорити међусобну помоћ и регулисање трошкова лијечења, уколико се пацијенти из Сјеверне Македоније и Албаније нађу на територији Србије или обрнуто.

“Да видимо како да једни другима помогнемо око вакцина, да се негде појавимо заједно у набавци вакцина”, рекао је Вучић и додао да је то била само једна тачка састанка, која се тиче ковида 19.

Он је нагласио да је договорено да се до 10. новембра заврши и све у вези са могућношћу путовања само са личном картом између Србије, Сјеверне Македоније и Албаније, те да је “постигнут договор о три тачке: радним дозволама, међусобној помоћи код елементарних непогода и бржем царинском раду”, преноси Тањуг.

“Постигнут је потпуни договор о радним дозволама, помоћи у елементарним непогодама, као и у вези са бржим царинским радом како би камиони и грађани што краће чекали на границама”, објаснио је Вучић.

Он је пренио да је било ријечи о томе како да три земље заједнички снаже заједничку политичку позицију, пред сваки самит, попут оног који ће, у оквиру Берлинског процеса, 10. новембра бити одржан у Софији.

“Да направимо политички договор да једни друге подржавамо при избору у међународна тела или када имамо интерес за неког другог да гласамо заједно. И то би требало још боље да функционише у будућности”, рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана