Vučić: od 10. novembra putovanje između tri zemlje bez Pi-Si-Ar

Srna
Vučić: od 10. novembra putovanje između tri zemlje bez Pi-Si-Ar

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je da je sa predsjednicima vlada Albanije Edijem Ramom i Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevim dogovoreno da će građani ove tri zemlje od 10. novembra moći iz jedne u drugu državu da putuju bez pi-si-ar (PCR) testa.

učić je naglasio da će ministri zdravlja tri zemlje u narednim danima dogovoriti međusobnu pomoć i regulisanje troškova liječenja, ukoliko se pacijenti iz Sjeverne Makedonije i Albanije nađu na teritoriji Srbije ili obrnuto.

“Da vidimo kako da jedni drugima pomognemo oko vakcina, da se negde pojavimo zajedno u nabavci vakcina”, rekao je Vučić i dodao da je to bila samo jedna tačka sastanka, koja se tiče kovida 19.

On je naglasio da je dogovoreno da se do 10. novembra završi i sve u vezi sa mogućnošću putovanja samo sa ličnom kartom između Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, te da je “postignut dogovor o tri tačke: radnim dozvolama, međusobnoj pomoći kod elementarnih nepogoda i bržem carinskom radu”, prenosi Tanjug.

“Postignut je potpuni dogovor o radnim dozvolama, pomoći u elementarnim nepogodama, kao i u vezi sa bržim carinskim radom kako bi kamioni i građani što kraće čekali na granicama”, objasnio je Vučić.

On je prenio da je bilo riječi o tome kako da tri zemlje zajednički snaže zajedničku političku poziciju, pred svaki samit, poput onog koji će, u okviru Berlinskog procesa, 10. novembra biti održan u Sofiji.

“Da napravimo politički dogovor da jedni druge podržavamo pri izboru u međunarodna tela ili kada imamo interes za nekog drugog da glasamo zajedno. I to bi trebalo još bolje da funkcioniše u budućnosti”, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana