Вучић о изјави Шиба: Не треба да правимо непријатеље од пријатеља

Тањуг
Вучић о изјави Шиба: Не треба да правимо непријатеље од пријатеља

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не би говорио ништа лоше и увредљиво на рачун амбасадора Нјемачке Томаса Шиба, указујући да није ништа друго рекао него што је свих 19 земаља које су учествовале у бомбардовању имало као објашњење за агресију.

На питање да прокоментарише изјаву амбасадора Нјемачке Томаса Шиба о бомбардовању Србије, Вучић је казао да имамо различито виђење онога што се дешавало 1999.

"Свих 19 земаља које су учествовале у бомбардовању имале су исто објашњење. Амбсадор Шиб није ништа посебно друго рекао. Познајем га као човека који је много помогао у приливу инвестиција, који воли Србију", истакао је Вучић, коментаришући Шибову изјаву. Он је нагласио да је увјерен, а то нико до сада није доказао, нити је то доказано никаквом пресудом, да је постојала геноцидна намјера.

Изразио је увјерење да је у том тренутку он морао да одговори на начин на који се залаже њемачка политика.

Вучић је поводом Шибове изјаве да је циљ бомбардовања био да се спријечи геноцид на Косовуи, рекао да је увјерен да није постојала геноцидна намјера, и да такву намјеру нико није ни доказао.

"Свих 19 земаља које су учествовале у бомбардовању имале су исто објашњење. Амбсадор Шиб није ништа посебно друго рекао. Познајем га као човека који је много помогао у приливу инвестиција, који воли Србију", истакао је Вучић.

Изразио је увјерење да је у том тренутку он морао да одговори на начин на који се залаже немачка политика.

"Не пада ми на памет да га лично вређам, јер није заслужио", поручио је он.

Предсједник је истакао да је понекад добро да се чују такве изјаве јер можемо да видимо шта заиста мисли о свему што се дешавало много развијених земаља и они који су учествовали у бомбардовању.

"Наше је да одговоримо и кажемо да није истина, да ствари посматрамо другачије. Морамо да радимо и сарађујемо са Немачком, која је највећи интеститор и главни трговински партнер Србије. То није питање само пара, већ и промене у земљи. Наше је да кажемо чиме се слажемо и чиме не, поносно штитимо своју позицију, али и да гледамо да чувамо интегритет оних који су на пријатељи, да не правимо непријатеље од оних који су нам пријатељи", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана