Вучић: Нуклеарна енергија важна за будућност

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је уочи почетка Међународног самита за нуклеарну енергију у Бриселу да значај који се придаје овом скупу указује на то колико ће струја бити потребна у будућности.

”Без нуклеарне енергије нећемо бити у стању да преживимо и долазак вештачке интелигенције, ни електричних аутомобила”, рекао је Вучић.

Он је указао и на све већи значај зелене енергије.

“Нуклеарна енергија, зелена енергија и све друго нас ставља у позицију да ћемо морати да мењамо наше законске норме и навике, али да ћемо морати и да доводимо наше људе из иностранства, јер немамо довољно број стручњака”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да ће Србија морати да обезбиједи знатна финансијске средства у будућности, да би све то могла да направи.

Министар рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је да је први самит о нуклеарној енергији у Бриселу важан јер овђе није ријеч о фосилном гориву, те да ће делегација Србије представити своје приоритете на путу енергетске транзиције, преносе београдски медији.

На самиту су се окупиле делегације из 30 земаља, представници индустрије, шефови истраживачких центара, стручњаци, као и представници цивилног друштва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана