Vučić: Nuklearna energija važna za budućnost

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči početka Međunarodnog samita za nuklearnu energiju u Briselu da značaj koji se pridaje ovom skupu ukazuje na to koliko će struja biti potrebna u budućnosti.

”Bez nuklearne energije nećemo biti u stanju da preživimo i dolazak veštačke inteligencije, ni električnih automobila”, rekao je Vučić.

On je ukazao i na sve veći značaj zelene energije.

“Nuklearna energija, zelena energija i sve drugo nas stavlja u poziciju da ćemo morati da menjamo naše zakonske norme i navike, ali da ćemo morati i da dovodimo naše ljude iz inostranstva, jer nemamo dovoljno broj stručnjaka”, rekao je Vučić.

On je naglasio da će Srbija morati da obezbijedi znatna finansijske sredstva u budućnosti, da bi sve to mogla da napravi.

Ministar rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović izjavila je da je prvi samit o nuklearnoj energiji u Briselu važan jer ovđe nije riječ o fosilnom gorivu, te da će delegacija Srbije predstaviti svoje prioritete na putu energetske tranzicije, prenose beogradski mediji.

Na samitu su se okupile delegacije iz 30 zemalja, predstavnici industrije, šefovi istraživačkih centara, stručnjaci, kao i predstavnici civilnog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana